Geplaatst op

Waarom olijfboom voeding van Olijfboompie?

Dat leggen wij maar al te graag aan je uit!

Onze olijfboom voeding is professionele voeding die je niet een tuincentrum kunt kopen. Dit is namelijk speciale voeding die kwekers gebruiken. Onze olijfboom voeding zijn speciale korrels, met een langzame afgifte. Dit betekend dat ze een halfjaar lang, elke keer als het regent/of als je water geeft ze een klein beetje voeding meegeven met het water.
In onze olijfboom zit extra kalk, hier houden houden olijfbomen van. Dit zit ook in de (mediterrane) grond waar de olijfbomen ‘normaal’ groeien.
Na de winter, vroeg in het voorjaar geef je de olijfbomen de voeding. Onze voeding geeft de olijfboom echt een (groei) boost. Je kunt dit zien als een vitamine boost!

Na jaren lange ervaring met onze voeding en Verzorging tips merken wij dat de bomen een groei speurt krijgen en vaak ook een bloesem krijgen en daarna er olijven ontwikkelen. (Olijven aan de boom krijgen is ook afhankelijk van de andere bomen in de omgeving, omdat er bestuiving moet plaats vinden). Bloesem wordt pas ontwikkelt als de boom echt happy is. Dit kun je creëren door de juiste grond, standplaats en ook heel belangrijk de watergift!
Wanneer de voeding besteld is kun je foto’s sturen en geven wij advies met hoeveel voeding de boom/bomen mag krijgen. Daarnaast kunnen wij gelijk snoei advies geven en vaak kunnen wij aan foto’s ook de watergift inschatten. Veel mensen geven olijfbomen (in pot) te weinig water, waardoor een olijfboom een kale kern heeft gekregen. Dit is natuurlijk hartstikke zonde! Durf je zelf niet te snoeien? Je kunt ons een bericht sturen en wij plannen graag jou boompie in voor een snoeibeurt & advies!

Ons motto is sowieso: Alles wat je liefde geeft, groeit!

Wil je nog meer lezen over onze voeding en/of bestellen, dat kan hier: Olijfboompie voeding
Heb je vragen? Ik deel met al mijn liefde, mijn passie met jou! Dus whatsapp gerust:  Contact